Survivor'a dair özel paylaşımlar

En çok ilgi çeken Survivor'a ait fotoğraflar, analizler, espiriler, müzikler, videolar, komik anlar... Her gün takip edin, bu keyfi kaçırmayın!

10 Nisan 2012 Salı

Survivor Günlüğü Analizleri : Almeda ve Ailesi Türk Vatandaşlığını Hak Ediyor


Almeda 2008 Miss Globe Dünya Güzeli Arnavutluk
vatandaşı olarak bir kaç yıldır Türkiye'de yaşıyor ve geçen yıl yaptığı vatandaşlık başvurusu her hangi bir mantıklı gerekçe gösterilmeden Turzim ve Kültür Bakanlığı tarafından reddedilmişti . Açıkcası o dönem bende bu karara destek verip ön yargılı bir şekilde doğru bulmuştum çünkü; malum ülkemizde işsizliğin çok olması ve asgari işçi gelirlerin çok kötü iken(açlık sınırı altında asgari ücrete yaşarken) yabancı mankenlerin ülkemizde para kazanma dışında bir de vatandaşlık hakkından yararlanmasını büyük bir fırsatçılık ve kolaycılık olarak kabul edilemez buluyordum. Yok Böyle Dans'ta kendisini seyretmedim ama Sırvivor'daki genel hali ve Türkçe'si ve bir Türk vatandaşı gibi görünen sıcakkanlı halleri açıkcası fikrimi değiştirdi, hele son yarışmadan sonra annesinden çok duygulu ve çok güzel bir Türkçe'yle yazılmış bir mektup aldı. Belki başka birine yazdırdı ama yinede çok güzeldi...


Ve en son aldığımız habere göre Sakarya Üni. Konservatuarı Halk Oyunları bölümünde okuyan Almeda adada olduğu için devamsızlıktan sınıfta kalmış. Muhtemelen okulu Türkiye'de kalma hakkı için okuyor. Almeda'da bir kaç yıllık bir geçmişe rağmen çok güzel Türkçe konuşuyor(yıllarca Türkiye'de olup hala Türkçe konuşamayan Türk vatandaşı yabancıları düşününce) ve Acunn.com dan da göreceğiniz üzre yarışmacılar arasında en çok takipçi olan kişide o tüm malum ünlülere rağmen. Türk vatandaşlığını bu denli güzel şekilde yaşayan ve halkında desteğini gören Almeda ABAZİ'nin Türk vatandaşlığı başvurusu kabul edilmeli. Bunu en iyi doğrulayan şeyde dünkü Survivor'da annesinden aldığı mektubu okurken gördük; Türkçe'ye ve geleneksel bildiğimiz Türk ailesi özelliklerine ne kadar yatkın, özverili ve yakın olduğunu ailecek göstermiş oldular. Her fırsatta balkanlara ve oradaki tarihi varlığımıza dikkat çeken AK Parti hükumetini bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Balkanlar'dan veya dünyanın başka bir yerinden Türk vatandaşlığına geçmenin koşulu popüler kültür içinde olmama veya "dindar müslüman" olmak değildir herhalde?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder