Survivor'a dair özel paylaşımlar

En çok ilgi çeken Survivor'a ait fotoğraflar, analizler, espiriler, müzikler, videolar, komik anlar... Her gün takip edin, bu keyfi kaçırmayın!

7 Nisan 2012 Cumartesi

Ünlülerin Sibel'den Sonraki İlk Yarışması ve Gönüllülerin Son Durumu

Alp ve Topaloğlu'nun verilen sözde durmayışından dolayı Sibel'in elenmesi ile ünlüler takımında çok ciddi çatlarlar oluştu ve gönüllüler toparlanırken ünlüler bu sefer dağıldılar. Özellikle Merve'nin ve Almeda'nın Sibel'in gidişini kabullenemeyişi ile verdiği sert tepki sonucunda açılan araların takımda Alp, Doğuş, Nihat ve Almeda gibi takımdaki diğer üyeler tarafından da mantıklı ve geçerli izahlarla düzeltilmeyişi ile Ünlüler takımı giderek takım olmaktan çıktılar ve bugün bu halde ilk yarışmalarına katılıyorlar. Gönüllülerde ise durum tam tersine giderek kenetleniyorlar gibi gözüküyor. Ama yinede Gülen ve diğer kızların takımda çatlak oluşturmaya yakın oldukları gözüküyor. Bakalım bu akşam nasıl bir sonuç çıkacak?

6 Nisan 2012 Cuma

Survivor haftaiçi ada videoları yetersiz değil mi?


Survivor'dan sadece yarışma günleri olan 3 gün yeterli düzeyde ada görüntüleri izleyebiliyoruz, hafta içi nerdeyse video yok gibi. acunn.com da yayınlanan videolar 10 dakikayı geçmiyor hatta son günlerde 1 er 4 er dakikalık videolar yayınlanıyor. İki takım hafta içi sürekli dedikodu mu yapıyor ki yeterli video çekimi yapılmıyor.

Bence Acun hafta sonu için hazırlanan ekip dışında hafta içi içinde 3-4 kişilik bir ekip oluşturmalı ve bu iki kişi amatör çekimler yapmalı ve acunn.com da daha çok video olmalı. Eğer adadan günlük siteye video yüklemek (upload) çok sorunsa anlarız, yok değilse bu videolar çok yetersiz kalıyor bu haliyle ve ada şartlarınıda takımların yarışma hazırlıklarını yansıtmıyor. Eğer sitenin kapasitesi yetmiyorsa da, videolar youtube atılıp orada listelenmeden gene youtube videoları siteye gömülü olarak da eklenebilir. Bu bu web tasarımcıları hayli yapabilirler.

Aslında tam BBG evi olması gereken yarışma bu. Odun kesmek taşımaktan-ateş yakmağa elbise ve bulaşık yıkamaya kadar çok daha detaylı videolar olmalı. Zaten ada hayatının amacıda bu... Şu halde ada hayatını hiç yansıtamıyor Acun Medya... survivorgunlugu.blogspot.com blogu ziyaretçisi arkadaşlar lütfen sizde acunn.com da (örneğin linkteki bu videonun altına) bu taleplerinizi ileten yorumlar yazın bu istekler Acun Medya'ya iletilsin böylece...

5 Nisan 2012 Perşembe

Bu Yaz Tatili Amatör Survive Turları İle Geçmeli

Düşünüyorumda, ekrandan o doğallığa ve arınmaya bakıp iç çeken ve Survivor benzeri koşullarda hayatı bir dönem yaşamak isteyenler için bu yaz aslında amatör survivor turları düzenlenebilir/düzenleyebiliriz. En azından firmalar kamp/doğa turlarını bu tür bir Survivor daki koşullarıda içerecek şekilde yeniden düzenleyip Amatör Survive/Survivor Turları düzenleyebilirler. Hatta bu firmalar tur sattıkları bazı gruplar arası yarışmalar bile yapıp, bunları internet üzerinden de yayınlanabilir. Çok uzağada gitmeye de gerek yok; Akdeniz ve Kıbrıs bunun için başlnagıçta yeterli gibi. Ben en azından turizm okuyup icra etmeyen biri olarak, böyle bir çalışmayı istanbulusma.com adlı projemde İstanbuluşma Organizasyonları adı altında bir isimle düzenlemeyi düşünüyorum. Sizler ne dersiniz böyle bir fikir nasıl olur ve nasıl gerçekleştirilebilir ve birlikte yapabiliriz belki...

Lütfen aşağıya yorumlarınızı yazın bu konuyu burada tartışalım.

Ayrıca facebook sayfamızı da beğen yaparak ne kadar çok kişi olduğumuzu görelim

benimle bu konuda iletişime geçmek için mail oumitvar@gmail.com twitter :
@survivorist

Survivor'ı en iyi anlatan şarkı : Ahmet - Dertlere Deva

4 Nisan 2012 Çarşamba

Ünlüler Takımını Merve'nın hataları böldü ve çok erken dağılıyorlar

acunn.com günlüğünü izleyelim önce

Sibel'le yapılan röportaja bakılırsa, pek üzülmemiş hatta Sibel, Anıl'ın kalmasına sevinecek kadar üzülmemiş. Ama Anıl'ın elenmesi konusunda takımca durulmayan söz ile Sibel'in elenmesi epey sorun oldu. Özellikle "abla"larını kaybeden Merve ve Almeda Sibel'i kaybetmenin şokunu yaşadılar. Madem bu kadar önemliydi onlar için neden kalmasını garantilemek için lobi yapmadılar ve Topaloğlu ve Sibel'i tuzlu yemek tartışması sonucunda barıştımadılar o da ayrı bir konu. Bu anlamda Sibel'in gitmesini abartan ve takımın bölünmesine sebep olan kişi ise Merve olarak görünüyor. Merve bir ikizler(havai burç; geveze ve dedikoducudur) olduğu için farkında olmadan takımın bölecek şekilde çok konuşuyordu ve sorunları yüzyüze konuşmak yerine arkadan konuşuyordu ve takım giderek birbirine düştü bu yüzde. Bunda başı çeken kişi Merve'ydi çünkü; baştan beri TOPALOĞLU'nun takımda herkes gibi biri olarak görme hatasında ısrar ederek Sibel'ide ve diğer herkesi TOPLAOĞLU'una karşı doldurdu hatta takımı bölen kişi kendisi oldu. Ki onu en çok Doğuş engellemeye çalıştı ve ona hoşgörülü olması gerektiği ve takım oldukları konusunda her şeyi güzelce izah eti ama Merve anlamadı bunu ve aynı tondan devam etti. Oysa oradaki çoğu kişi TOPALOĞLU'nun yaşından dolayı takımdaki herkesten ayrı bir yeri olduğunu ve takımdaki rolünün başka olduğunu biliyordu ve ona göre davranıyordu ama Merve bunu anlayamadı ve kabullenmek istemedi TOPALOĞLU'nu, gece türkü söylemesine kızarak TOPALOĞLU'nu kendisi gibi görmekte ısrar etti ve haklı olduğu içinde herkesi doldurdu ve gelinen noktada başarılıda oldu ve Sibel'le TOPALOĞLU nun arasını açtı ve TOPALOĞLU adaya adapte ettiği en çok anladığı kişiyi Sibel'i gönderdi ve pişman oldu. Burda MERVE her ne kadar haklıda olsa takıma erken bir zamanda istemeyerek "fitne"yi sokan kişi oldu ve takımların birleşmesine 3 hafta varken takım çok erken bölündü. Şu hale bakılırsa grup içinde Merve, Alp ve Almeda'nın en kontrolsüz olan kişiler olduğu görülüyor ve Doğuş'un Nihat'ın Anıl'ın, Topaloğlu'nun yapıcılığını umursamayan kişiler olarak takımda huzursuzluk oluşturacak 3 kişi olarak öne çıkıyorlar. Oysa adadaki yaşamları için bunların çok daha tahamüllü, tarafsız olmaları gerekir ve takımın başarıları ile elde ettikleri imkanları kullanmayı düşünmeleri gerekirdi. Örneğin Olta takımını da aldıkları halde balık tutmaya konsantre olmaları gerekirdi. Şu halde aç karınlarını doyurmak yerine Sibel'in gidişini dahada büyütüyorlar.

Ünlüler Enler :

En yapıcı ve erdemli : DOĞUŞ
En dikbaşlı ve problem çıkaran : MERVE
En savruk : ALP
En sözünde durmayan : ALP ve TOPALOĞLU
En duygusal : ALMEDA
En Alçakgönüllü : ANIL
En sakin : NİHAT

3 Nisan 2012 Salı

ALMEDA ve MERVE'nin Kötü Yüzleri SİBEL'in Elenmesiyle Ortaya Çıktı, ANIL'ın ise saflığı...

acunn.com günlüğünü izleyelim önce

Sibel'i kaybeden kızların intikam şekli çok ilginçtir ki ünlüde olsalar şaka karışık ve tamda kadınlara özgü bir şekilde oldu...Sibel'in gitmesiyle Merve ve Almeda'nın kötü özellikleri tamamen ortaya çıktı, muhtemelenSibel'i kendilerine kalkan olarak görüyorlardı ve o gidince kendilerini savunmasız görüp ikisi de elenmeyen Anıl'a karşı canavarlaştılar birden... Görende şaka yapıyorlar zannediyor olabilir ama durum farklı... Bu hareketler tipik bir kadın tarzı intikam şeklidir aslında. Bilen bilir kadınlar kendi kafalarına göre olur olmadık her şeyde, burada da netçe görüldüğü gibi son derece haksız olarak kafalarında kurarak intikam hesabı yaparlar(Kimbilir belkide bu mantıksız davranışlarında dolayı kadına "yarım akıllı" denmiş?.) Merve ve Almeda Anıl'a da bunu yaptılar ve Almeda adeta Anıl'ı durduk yerde şaka kılıfı altında dövdü. Tuhaf işte erkek yapınca kabalık, hayvanlık denen "şiddet", kadın yapınca "şaka" oluyor. Bu nasıl bir modernlik veya eşitlik içeren bir hayat anlayışı ise artık?

Almeda'nın bu davranışı çok çirkin ve işin kötüsü adada şu ana kadar kendi doğrularını sonuna kadar savunan Merve'de ona uymuş görünüyor ve canavarlaşan Almeda'da tuhaftır ki şu ana kadar kendini çok insancıl, sevecen, duyarlı ve iyi biri gösterirken birden gerçek yüzü ortaya çıkmış oldu. Burada diğer bir konu ise, Anıl'ın çok saf ve acemi olması ile ilgili. Anıl baştan beri, ünlülere saygılı olmak adına çok mütevazı davrandı ve kedisini gereksiz yere çok zorladı bu konuda ve gelinen noktada "ezik" bir duruma düştü ki, Almeda ve Merve'de bundan faydalanarak tepesine böyle çıktılar. Oysa baştan beri kendisini diğer ünlülerle eşit birer yarışmacı olarak görebilecek kadar "olgun" ve "doğru" bir algıya sahip olsaydı, hem son yarışma kazanılırdı hemde adadan kimse gitmezdi ve kızlarda ona karşı bu şekilde haddi aşamaz ve düşmanlaşmazlardı.

Sibel TÜZÜN'ün gidişinden sonra TOPALOĞLU üzüntüsü

acunn.com Günlüğünü izleyelim önce

Ünlüler grubunu bir tutkal gibi adeta bilgeliğiyle takım yapan, Sibel'i adaya en çok adapte eden kişi TOPALOĞLU'ydu ama haksız yere günah keçisi oldu. Sibel gitmeyi hak etti çünkü; işler yoluna girdiği bir zamanda TOPALOĞLU'nun yaptığına karşı iyilik yapmak yerine, ona karşı çok tahammülsüz ve sert çıktı. Merve ve Almeda ise bu gerçeği anlamaktan çok uzaklar ve asıl timsah gözyaşları onlarınkiydi çünkü; birer kadın olmalarına rağmen Sibel'in en zor anlarında(ahtapot konusunda ki kırılma noktası oydu) onun yanında olmadılar oysa TOPALOĞLU ve Doğuş yanında vardı SİBEL in en zor anında...